tisdag 3 april 2012

Lite historik

Fastigheterna Lokvägen 13-31 ritades och planerades av HSB som en bostadsrättförening, med gemensamt värmesystem och gemensam TV-antenn. Det förklarar varför husen har bokstavsbeteckningar och inte egna husnummer. I panncentralen fanns pannan för området, en samlingslokal och en grovtvättstuga. Men redan innan husen började byggas ändrades planerna och det bestämdes att fastigheterna skulle säljas som småhus med gemensamhetsanläggningar.
Från början förvaltade HSB gemensamhetsanläggningarna men efter ett par år övergick förvaltningen till dåvarande Mörarpsbostäder, men den förvaltningen varade inte länge.
I samband med det bildades ”Samfällighetsföreningen Lokvägen 13-31” den 12 februari 1976. Utdrag ur stadgarna: ”Föreningen förvaltar följande samfällighet: Anläggningssamfällighet avseende anläggningar för distribution av värme och varmvatten samt för utnyttjande av centralantenn för radio och TV”.
På årsstämman 1991 togs beslutet att anta Televerkets offert och införa Kabel-TV, som installerades i början av 1992. De befintliga antenn-kablarna behövde inte bytas ut, endast kabel mellan garage och bostad samt antennuttag behövde ersättas, enligt Televerket.
På extrastämma 1992 togs beslut om att installera enskild gaseldning och att avveckla den dåvarande fjärrvärmeanläggningen.
Och där är vi idag, med en kabel-TV lösning delvis från 1972 och delvis från 1992.

1 kommentar: